Banen

Baneåpning 2020 - pressemelding

Av: Heidi Beldring  |  Publisert: 2. april 2020  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Drøbak Golfklubb åpner golfbanen for spill søndag 5. april.

Åpningen skjer som følge av at helsemyndighetene onsdag i denne uken kunngjorde nye retningslinjer for idrettsaktivitet.
Når golfspillerne igjen overtar golfbanen, betyr det at folk som går tur med eller uten hund må søke til andre områder.

Golf med koronaregler
Golfspillere må, på samme måte som alle andre, overholde de til enhver tid gjeldende reglene fra myndighetene og FHI. Personer som kjenner det minste snev av forkjølelse eller sykdom holder seg hjemme, vi kan ikke gå flere en fem sammen, vi må holde minst to meters avstand og være nøye med å vaske hendene. Hver golfer må selvsagt kun berøre sine egne golfkøller, og vi spiller golf uten å ta ut/berøre flagg på greenene.
Drivingrange, garderober, trallekjeller, toaletter og golfkaféen forblir stengt inntil videre.
OBS! ingen ballrenne tillatt - kun spill med booket starttid i Golfbox tillatt!

Nybegynnerkurs og treningsaktivitet
Drøbak Golfklubb jobber for å finne praktiske løsninger som, innenfor myndighetenes regler, vil gjøre det mulig med trenings- og kursvirksomhet. Inntil disse er på plass, er det kun ordinært spill på golfbanen, med skjerpede forholdsregler, som settes i gang fra søndag 5. april.

Godt for folkehelsen
Å spille en golfrunde innebærer å være i moderat fysisk aktivitet og gå i underkant av en mil, noe som bidrar til god folkehelse. Det er mange golfere, inkludert Drøbak Golfklubbs mer enn 1500 medlemmer, som ble lettet over å få nyheten om at golfspill – med restriksjoner – er tillatt igjen. For å si som et av våre medlemmer: - Når det er lov å gå tur hvis man er påpasselig med å holde avstand, hvorfor skal det ikke være tillatt å gå tur med golfbag og utøve en hobby hvor avstand uansett er en selvfølgelighet på grunn av sikkerhet?

Følg med på sidene til Golfforbundet - https://www.golfforbundet.no/korona