Banen

Banestatus

Uke 18
Mål er å få noe gjødsel på fairwayer og en runde med gjødsling til blad på greener. Vi vil fortsette å reparere vanningsanlegget ute på banen (dette er normalt etter vinteren). Vi vil også fortsette med reparasjoner og rydding rundt på banen og klippe/rulle etter behov. Det er fortsatt meldt kaldt vær, men mulig at nedbøren som også er meldt vil bedre situasjonen.
Vannings anlegget går nå fra klokken kl. 22:00 til ca. 08:00 (fairway hull 8 er siste som vannes).


Uke 17
Har vi ryddete en del rundt på banen for løv og kvister. Vi har klippet greener 2 ganger og vi har klippet fairwayer/semi 1 gang. Vi har brukt mye tid på få vanningsanlegget i gang, men er ikke kommet helt i mål med dette. Status for denne uken, fortsatt nattefrost som forhindrer at det er noen nyetablering av gress og at det gresset som har overlevd vinteren sliter med å ta til seg næring (ses på at det er felter med rød/brun farge).


Det er fortsatt tele(frost) i bakken og det er nattefrost nesten hver natt. Dette medfører at det ikke noe aktivitet i gresset (vekst). Dermed vil ikke spilleflatene tåle en åpning av banen før det kommer varmere vær slik at gresset begynner å vokse. Beklager.

Liten oppsummering av noe av det vi så langt har gjort:
Vi har laget nye fundamenter til 2 stk. master for sikkerhets nett tee 13 og mastene er blitt montert opp på disse.
De fleste trærene på banen er blitt beskåret, og vi driver å fikser en del dren rundt på banen.
Det er dresset med sand på alle fairwayer/Tees/greener og vi er nesten ferdig med Forgreener (12/4).
Bunkeren i forkant av green på hull 4 er fylt igjen og vi sluttfører nå en del nye dren i dette området.
Vi har fikset 2 stk. lekkasjer på hovedledningen på vanningsanlegget på hull 7, og vi har her også begynt å fikse dreneringen på høyre side ut mot driving rangen.
Alle greener har fått gjødsel. Vanningsanlegget er satt i drift, men det er enn så lenge en del is i rørene så det er begrenset kapasitet på dette. Så langt har vi bare fått testet vannings anlegget på green og tees.

Mål for uke 15:
Sluttføre arbeid på hull 4 med ferdiggress.
Klargjøre for legging av gress på fairway hull 7.
Rydde opp på hull 13 etter jobb med master/nett.
Sette opp sikkerhetsnettene på hele banen (det er en del trinser og tau som må byttes etter høsten vær).
Sluttføre dressing av sand på Forgreener.
Børste fairwayer og Forgreener etter dressing (om været tillater dette).
Begynne å sette ut bane utstyr (skilt osv.).
Vi tror ikke at det blir klippet noe arealer denne uken, da det er så langt meldt fortsatt nattefrost hele uken, men vi for håpe at varmen nå snart kommer.

BanenLiten status på hva naturen har gitt oss som utgangspunkt for sesongen 2021.
 
Greener ser så langt relativt bra ut. Grunnet snø/is er det noen sopp flekker på alle greener, men det er etter det vi bedømmer et helt normalt resultat sett i lys av vinteren (det er ikke som 2020 da vi ikke hadde noe skader grunnet været). Grunnet stor trafikk på banen, også på innsiden inngjerdingene vi har satt opp, er det ikke en green som er uten fotspor grunnet trafikk på frossne greener (gresset dør når man går på greener når de er frosset).
 
Så langt har vårt hovedfokus vært å prøve å minimere evt. skader fra is.
Det var en litt over middels fuktig høst i 2020 som har gjort at dreneringen har rent i hele vinter fram til frosten kom i januar/februar. Så fikk vi ett mildvær med regn etter første snøfall som gjorde at vi fikk en del is i stier der folk går og stedvis is på noen greener.
Vi fikk også noen oppkom av vann fra dren som har blitt blokkert av is. Dette medførte at det ble is utover spilleflatene, spesielt på hull 5 (tee stedet og rundt dette), ruff/fairway hull 7 og Ruff/ fairway hull 13. Vi har «fjernet» denne isen løpende. Vi og været har nå fått fjernet isen fra alle greener og det meste av is på banen, men det er fortsatt noen felt som ligger i skyggen som vi ikke har kunnet gjøre noe med ennå. Så fort det er mulighet vil vi brekke opp denne isen.
 
Siden greenene har kort gress synes skader meget godt der. Det er vanskelig å si noen om de andre områdene enda da vi trenger noen dager med varmt tørt vær før vi kan se statusen her. Men greenene gir oss en god indikasjon på hva status er på resten av spille feltet, og det er bra.
 
Det har vært frost/tele ned til ca. 70cm i området så det tar nok en stund før dette slipper.
Vi er avhengig av at frosten i bakken forsvinner og at vi får en stabil temp på + grader før vi kan åpne for spill.
 
Vi har 02.03. sprøytet alle greener og de tee stedene som det var mulig med sopp middel slik at ett evt. væromslag med snø og frost ikke lager noen noe endring i dagen status. Vi håper at vi fredag den 05.03 kan dresse greenene med sand for å gi de mer beskyttelse mot vær og vind.
 
Maskin parken er klar for sesongen. Golf bilene blir klare i løpet av neste uke.
Sikkerhetsnett på hull 2 som kommunen setter opp er ferdige med fundamenter og de jobber med å fylle masse rundt disse.
Vi har begynt å montere sammen vanningsanlegget og har tatt service på pumper der. Håper vi får lagt ut sugeleding i dammen 04.03.
Gjødselplaner er klare.

Så summen er nå at vi venter på varmen, slik at vi kan begynne med prosjekter og klargjøre banen for åpning.
 
Mvh
Banemannskapet.
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her